Disable Preloader

Продужени боравак

produzeni-boravak

Основна школа Бранко Радичевић Врање, Косовска бб, 17500 Врање, Србија

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК

 

 

◘ У циљу пружања помоћи запосленим родитељима, наша школа и ове године пружа могућност продуженог боравка деце у школи. Боравак је предвиђен за ученике 1. и 2. разреда, а они у њему могу проводити време од 7.00 до 17.30 часова. Ученицима је пружена и могућност коришћења једног оброка дневно – ручка. Рад у групама организују и воде учитељице Станислава Костадиновић (први разред) и Лидија Новковић (други разред).

 

◘ Рад у продуженом боравку усклађен је и прати редовну наставу. Деца у продуженом боравку време проводе у испуњавању школских обавеза, игри и одмору. Дакле, поред тога што се друже и заједнички проводе време у учионици која је уређена њиховим малим уметничким делима, ученици читају, пишу домаће задатке, вежбају, учествују у ликовним и музичким радионицама. На тај начин учитељице продуженог боравка пружају додатну подршку учитељима редовне наставе. У продуженом боравку успостављамо равнотежу између рада и одмора. Стога је деци обезбеђен простор за одмор и игру, занимљивим друштвеним играма и часописима које ученици радо читају.

 

◘ Просторија је опремљена рачунаром, телевизором, ДВД плејером, тако да ученици одмор могу провести у слушању музике, гледању цртаних филмова и образовних емисија или у ''сурфовању'' интернетом. Деца која бораве у продуженом боравку имају на располагању школско двориште и библиотеку са солидним фондом књига, дечјих часописа и енциклопедија. Уколико временске прилике дозволе, ученици обавезно бораве на свежем ваздуху. Трчање, вежбање, групни спортови и игре које се изводе у школском дворишту су активности у којима деца највише уживају. Кроз разне активности које се остварују у продуженом боравку ученици се, поред вежбања и усвајања знања, уче и лепом понашању, бонтону у свакодневним ситуацијама и комуникацији са околином. Рађају се многа пријатељства, учи се о поштовању различитости, о важности сарадње у групи... Доста пажње се поклања и укључивању ученика у обележавање значајних датума које школа прославља, као и у друштвена збивања. Продужени боравак у нашој школи омогућава ученицима који су ван куће пре и после редовне наставе да занимљиво, креативно и корисно проведу време, а родитељима – на првом месту, безбедност и сигурност њихове деце.

 

 

ЗАТО – ДОЂИТЕ! МИ ВАС СПРЕМНО ОЧЕКУЈЕМО!

 

 


Подели: